Veľkonočná hrudka – tradičný recept zo slovenského a českého dedičstva.
Veľkonočná hrudka, tradične známa v Slovenskom a Českom regióne, je hlboko zakoreneným pokrmom s významom nového života a zjednotenia. Môžete sa s ňou stretnúť v dvoch hlavných prevedeniach.
Vajcia s mliekom a soľou za stáleho miešania varíme.
Keď začnú hustnúť, pridáme čierne korenie. Hmotu musíme stále miešať a je lepšie ju variť v hrnci s hrubším dnom.
Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu.
Na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale.
Sladká hrudka ponúka sladší zážitok vďaka pridanému cukru, vanilky či iných sladkých prísad. Oproti tomu je slaná hrudka sprevádzaná jemnými chuťovými tónmi a môžete ju obohatiť pridaním voňavých byliniek.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Provensálske bylinky 15g
0.50 € s DPH -
Petržlenová vňať 250g
3.71 € s DPH -
Bio Korenie čierne mleté 20g
0.96 € s DPH -
Bio Korenie nové mleté 20g
0.72 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Vajcia s mliekom a soľou za stáleho miešania varíme.
Keď začnú hustnúť, pridáme čierne korenie. Hmotu musíme stále miešať a je lepšie ju variť v hrnci s hrubším dnom.
Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu.
Na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale.