Vianočná kapustnica nesmie chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. S našim receptom si ľahko pripravíte túto klasiku, plnú chuti kyslej kapusty, údeného mäsa a voňavého korenia, ktoré zahrejú telo aj dušu. Ak máte domácu kvasenú kapustu, ktorú ste si pripravili, neváhajte ju v recepte použiť.
V hlbokom hrnci si rozpustíme bravčovú masť, do ktorej pridáme na drobno nasekanú cibuľu, bobkový list a korenie. Smažíme pokým cibuľa nebude mať zlatistú farbu.
K osmaženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko spolu s pretlačeným cesnakom. Mäso krátko restujeme, aby sa zatiahlo, a potom pridáme mletú sladkú papriku.
Ak je kapusta veľmi kyslá, jemne ju prepláchneme vodou. Kapustu vložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a podlejeme vodou.
Pridáme údené mäso, celú klobásu, huby a jemne premiešame.
Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo podľa potreby.
Keď je kapustnica uvarená, vyberieme z nej klobásu a údené mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.
Kapustnicu môžete podávať s čerstvým chlebíkom.
K Vianociam neoddeliteľne patria aj medovníky, vianočný punč, či varené víno. Objavte všetky naše recepty a vytvorte si tú pravú vianočnú atmosféru.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie čierne mleté 20g
0.59 € s DPH -
Rasca celá 25g
0.34 € s DPH -
Bobkový list 5g
0.36 € s DPH -
Paprika sladká lahôdková 45g
1.51 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
V hlbokom hrnci si rozpustíme bravčovú masť, do ktorej pridáme na drobno nasekanú cibuľu, bobkový list a korenie. Smažíme pokým cibuľa nebude mať zlatistú farbu.
K osmaženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko spolu s pretlačeným cesnakom. Mäso krátko restujeme, aby sa zatiahlo, a potom pridáme mletú sladkú papriku.
Ak je kapusta veľmi kyslá, jemne ju prepláchneme vodou. Kapustu vložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a podlejeme vodou.
Pridáme údené mäso, celú klobásu, huby a jemne premiešame.
Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo podľa potreby.
Keď je kapustnica uvarená, vyberieme z nej klobásu a údené mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.
Kapustnicu môžete podávať s čerstvým chlebíkom.