Dokonalá vianočná kapustnica na váš štedrovečerný stôl. Recept, ktorý spája tradíciu, vôňu a chuť pravých Vianoc.
V hlbokom hrnci si rozpustíme bravčovú masť, do ktorej pridáme na drobno nasekanú cibuľu, bobkový list a korenie. Smažíme pokým cibuľa nebude mať zlatistú farbu.
K osmaženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko spolu s pretlačeným cesnakom. Mäso krátko restujeme, aby sa zatiahlo, a potom pridáme mletú sladkú papriku.
Ak je kapusta veľmi kyslá, jemne ju prepláchneme vodou. Kapustu vložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a podlejeme vodou.
Pridáme údené mäso, celú klobásu, huby a jemne premiešame.
Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo podľa potreby.
Keď je kapustnica uvarená, vyberieme z nej klobásu a údené mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.
Kapustnicu môžete podávať s čerstvým chlebíkom.