Možnosti tlače:

Vianočná kapustnica: Dokonalý recept na sviatočný stôl

Počet porcií1 porciaČas prípravy30 min.Čas varenia1 hod.Celkový čas1 hod. 30 min.

Dokonalá vianočná kapustnica na váš štedrovečerný stôl. Recept, ktorý spája tradíciu, vôňu a chuť pravých Vianoc.

vianočná kapustnica

Ingrediencie
 500 g kyslej kapusty
 200 g bravčového pliecka
 200 g údeného mäsa
 40 g sušených húb
 2 stredne veľké cibule
 2 strúčiky cesnaku
 1,5 litra vody
 1 lyžica bravčovej masti
 1 lyžička mletej sladkej papriky
 1 lyžička rasce
 soľ, čierne korenie podľa chuti
 3 bobkové listy
 1/2 balenia údených klobás
Postup prípravy
1

V hlbokom hrnci si rozpustíme bravčovú masť, do ktorej pridáme na drobno nasekanú cibuľu, bobkový list a korenie. Smažíme pokým cibuľa nebude mať zlatistú farbu.

2

K osmaženej cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko spolu s pretlačeným cesnakom. Mäso krátko restujeme, aby sa zatiahlo, a potom pridáme mletú sladkú papriku.

3

Ak je kapusta veľmi kyslá, jemne ju prepláchneme vodou. Kapustu vložíme do hrnca, podľa chuti osolíme a podlejeme vodou.

4

Pridáme údené mäso, celú klobásu, huby a jemne premiešame.

5

Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu, alebo podľa potreby.

6

Keď je kapustnica uvarená, vyberieme z nej klobásu a údené mäso, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.

7

Kapustnicu môžete podávať s čerstvým chlebíkom.