Zemiakové placky patria k tradičným receptom našich starých mám. Ich príprava vám nezaberie veľa času a pritom chutia tak skvelo. Placky môžete využiť aj ako prílohu k mäsu, alebo si ich vychutnať s kyslou smotanou či mliekom.
Zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle.
Do zemiakov pridáme vajce, prelisovaný cesnak a dochutíme majoránom, soľou, dobrotou, korením, a červenou paprikou.
Ak zemiaky pustili veľa vody, odporúčame ju lyžicou odstrániť.
Nakoniec pridajte múku a všetky ingredience dôkladne premiešajte.
Zmes ochutnajte a podľa potreby pridajte ešte soľ.
Na panvici zohrejte olej. Z cesta na panvici vytvorte placku, ktorú z oboch strán opečte do zlatista.
Náš tradičný recept si môžete upraviť podľa chuti a fantázie. Vyskúšajte pridať do cesta napríklad mrkvu či syr, prípadne vyskúšať náš recept na cuketové placky.
Prajeme vám dobrú chuť.
Páčil sa Vám recept? Ohodnoťte ho!
-
Korenie čierne mleté 20g
0.58 € s DPH -
Majorán 7g
0.26 € s DPH -
Paprika sladká lahôdková 45g
1.50 € s DPH -
Dobrota 75g
0.61 € s DPH
Ingrediencie
Pokyny
Zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle.
Do zemiakov pridáme vajce, prelisovaný cesnak a dochutíme majoránom, soľou, dobrotou, korením, a červenou paprikou.
Ak zemiaky pustili veľa vody, odporúčame ju lyžicou odstrániť.
Nakoniec pridajte múku a všetky ingredience dôkladne premiešajte.
Zmes ochutnajte a podľa potreby pridajte ešte soľ.
Na panvici zohrejte olej. Z cesta na panvici vytvorte placku, ktorú z oboch strán opečte do zlatista.